14 Aralık 2013

Seyahatinizde hayatınızı kolaylaştıracak uygulamalar

Hazırlıktı, bavuldu, uçak saatiydi, havaalanı otel transferi derken, bazen daha destinasyona ulaşmadan yoruluyorsunuz bile. Bu sırada size yardımcı olan zaten çok fazla kaynak var aslında ama seyahatiniz sırasında da hayatınız kolaylaştıracak birkaç uygulama var.

1-  City Maps 2Go: Harita uygulaması. En büyük özelliği offline çalışması.
Uygulama hem iTunes'da ($ 2,99), hem de Android markette (ücretsiz) var. Yükledikten sonra istediğiniz şehri seçiyorsunuz ve tüm şehirlerin haritaları elinizin altında! Eklediğiniz haritalara ayrıca ücret ödemiyorsunuz. Gitmek istediğiniz yerleri seçin, pin koyun, hatta ilgili özelliği satın aldığınız takdirde, görmek istediğiniz nokta ile ilgili Vikipedi'dan detaylı bilgilerini de görün.

2- AllSubway: Artık harita taşımıyorsunuz. Bunun yanında bir metro haritası da taşımanız gerekmiyor artık.
Bir şehrin metro haritasını yükledikten sonra, 3G veya wi-fi'ya gerek duymuyorsunuz!
Uygulama iTunes'da $ 0,99, Android markette ise ücretsiz.

3- Trip Advisor: Seyahatinizi planlarken, otel veya restoran yorumlarını bu siteden aldınız. Ama Trip Advisor bununla yetinmiyor. Seyahatiniz sırasında da sizi yalnız bırakmıyor. Bir restoran buldunuz ama nasıldır diye mi düşündünüz. O zaman hemen Trip Advisor'a soruyorsunuz, o sizi yönlendiriyor.
Bu uygulamayı ben en son Bolonya seyahatimde kullandım, tercihim aile restoranlarını bulmaktı, tüm seçimlerimi doğru yapmamı sağladı.
Uygulama hem iTunes'da hem de Android markette ücretsiz.

4- Yelp: Bu uygulama da Trip Advisor görevini görmekte. Uygulama hem iTunes'da hem de Android markette ücretsiz.

5- XE Currency: Para birimi dönüştürücüsü. Bu uygulama da offline çalışıyor.
Uygulama hem iTunes'da hem de Android markette ücretsiz. Ekranın en üstünde dönüştürmek istediğiniz para birimi oluyor. Miktarı yazıp, enter yaptığınız zaman, 4 farklı para biriminde yazdığınız miktarı görebiliyorsunuz. Böylelikle özellikle alışverişlerde hesap makinesi bağımlılığı sona eriyor.

Ve son olarak kimbilir belki birçoğumuzun sorununu çözecek bir uygulama var: Cloo!
Buyrun seyredin :)



1 yorum:

  1. super olmuş bu yazı valla, ama geç gördüm, keşke Roma'dan önce görseydim...:) Bir dahaki seyahatimize artık..

    YanıtlaSil